Matematik

Differentialligning

16. november 2015 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Jeg ved godt at jeg skal bruge følgende formel: S'=1.2*((6*S)/(100-2*t)). Problemet ligger i jeg har ingen x-værdi(er) at tage hensyn til. Er ikke helt sikker på jeg skal sige S'=1.2*((6*S)/(100-2*t), L(0) = 0 og solve. PS: Grunden til jeg siger L(0) = 0, er fordi karret indeholder ingen salt til tidspunktet t = 0.

b) Vækstrate. Jeg går udefra jeg skal bruge resultatet fra a'eren / 2. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af peter lind

a) Om man kalder variablen for x eller t er ligegyldig. Jeg kender ikke det CAS værktøj, så jeg kan ikke sige om det er korrekt

b) Du kan da godt bruge resultatet fra a men det er en stor omvej. Du skal finde hvornår S'(t) = 0 så det er nemmere at bruge differentialligningen direkte


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.