Matematik

Matematik (2)

17. november 2015 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey er der nogen der kan hjælpe mig med de to opgaver her? 

Virksomheden dyre dimser A/S foventer, at afsætningen af deres "nydelsesdims" vil kunne beskrives ved funktionen med forskriften f(x)=-0,09x^3+20x^2, 0<x<200 hvor x angiver antal uger efter introduktionen af varen. 

A) Bestem det antal uger, der går inden virksomheden kan forvente den største afsætning af deres "nyhedsdims"

Og 

Virksomheden vil derefter introducere deres "Glædedims", når grafen for afsætningen af "Nydelsesdims" har vendetangenten. 

b) bestem det antal uger der går, inden virksomheden vil introducere deres "glædesdims". 

på forhånden tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

A) Bestem det antal forventede uger, der går inden virksomheden kan forvente den største afsætning af deres "nyhedsdims"
kræver:
                        f{\, }'(x_{forvent})=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2015 af mathon

b) bestem det antal uger der går, inden virksomheden vil introducere deres "glædesdims". 
kræver:

                        f{\, }''(x_{intro})=0


Svar #3
17. november 2015 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

hvordan kommer jeg videre derfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2015 af mathon

A) Bestem det antal forventede uger, der går inden virksomheden kan forvente den største afsætning af deres "nyhedsdims"
kræver:

                                                -0{,}27x^2+40x=0

                                                 x_{forvent}=148


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2015 af mathon

b) bestem det antal uger der går, inden virksomheden vil introducere deres "glædesdims". 
kræver:

                        -0{,}54x+40=0

                         x_{intro}=74


Svar #6
19. november 2015 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

taak for hjælpen (y)


Skriv et svar til: Matematik (2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.