Fysik

fysik c

19. november 2015 af kamilla K.T (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej til alle her jeg har virkelig brug for hjælp med disse opgaver 

som bekendt drejer jorden rundt om sig selv en gang på 24 timer.

hvor hurtigt vil et punkt på ækvator bevæger sig pga rotationen 

radius ved ækvætor er 6378 km 

jorden bevæger sig rundt om solen en gang på 365.25 dage . jordbanen er en cirkel med radius 1 ae 

hvor hurtigt bevæger jorden sig i sin bane .

solen og dermed hele solsystemet roterer omkring mælkevejens centrum solen befinder sig i en afstand  på ca 26000 ly fra mælkevejebs centrum og den ser ud til at fuldføre et helt omløb på 220  millioner år hvilket hastighed bevæger den sig i sin bane? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af mathon

                      v=\frac{2\pi R}{T}=2\pi \cdot \frac{R}{T}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2015 af mathon

365{,}25\; dage=8766\; timer
1\; ae=1{,}49598\cdot 10^8\; km
26000\; ly=2{,}45974\cdot 10^{17}\; km
220\; mio\, \aa r=1{,}92848\cdot 10^{12}\; timer


Svar #3
20. november 2015 af kamilla K.T (Slettet)

mathon you are my heroooooooooooooooooooooooooooooooooo


Svar #4
20. november 2015 af kamilla K.T (Slettet)

jeg har også bruge for hjælp med disse opgave 

stjernen procyon har en tilsyneladende størrelsesklasse på 0.4. og en afstand på 3.50 pc find den absolutte størrelsesklasse 

solens tilsyneladende størrelsesklasse er 26,74 bestem solens absolutte størrelsesklase (husk at regne afstanden til solen om til pc )


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2015 af mathon

procyon
                   M=m+5+5\cdot \log(d)

                   M=0{,}4+5+5\cdot \log(3{,}50)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2015 af mathon

Solen:
                    d=149{,}6\cdot 10^6\; km=4{,}848\cdot 10^{-6}\; pc

                    M=0{,}4+5+5\cdot \log(3{,}50)      

                    M=26{,}74+5+5\cdot \log(4{,}848\cdot 10^{-6})

                  


Svar #7
22. november 2015 af kamilla K.T (Slettet)

tak skal du hav igen du er den bedste 


Skriv et svar til: fysik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.