Matematik

Andengradspolynomier

20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa - Jeg har vedhæftet hele min opgave over hvad jeg har lavet i Nspire indtil videre samt opgave beskrivelsen. Mit spørgsmål går på:

Har jeg udregnet diskriminanten rigtig i forhold til spørgsmål: 

b) Bestem polynomiernes eventuelle rødder og faktoriser dem

Og det jeg har besvaret b'eren? 

For der er vel ingen rødder når d er negativ??? Men er det et snyde spørgsmål ??? For kan ikke forstå hvis der ingen rødder skulle være i nogle af dem? 

(JEG HAR VEDHÆFTET ET BILLEDE PR. KOMMENTAR) 


Svar #1
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

2 BILLEDE HER


Svar #2
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

3 BILLEDE HER


Svar #3
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

4 BILLEDE HER 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2015 af mette48 (Slettet)

Så vidt jeg kan se er din beregning af d forkert.

d=b2-4ac        du glemmer b2  på det første billede


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2015 af 123434 (Slettet)

Beregn røddderne og lav en faktorisering

f(x)=0,5x2-x-1,5

For at finde rødderne, dvs. skærring med x-aksen sættes f(x)=0

0,5x2-x-1,5=0

d=b2-4*a*c  diskriminanten siger noget om, hvor mange skærringer parablen har med x-aksen

a=0,5 b=-1 c=-1,5

d=(-1)2-4*0,5*-1,5

d=1+3=4

Da d>0 så har parablen 2 rødder. Faktoriseres derfor på formlen a*(x-r2)(x-r1)

x=(-b+-√d)/(2*a)

x=(-(-1)±√4)/(2*0,5)

x=3 V x=-1

Parablen skærer x-aksen i (3,0) og (-1,0) r1=-1 og r2=3

a*(x-r2)(x-r1)

0,5*(x-(-1))*(x-3)

0,5*(x+1)(x-3)


Svar #6
20. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Gud, jeg havde jo helt glemt at sige b2 i diskrimanten tak!! Ha ha ha :-D 


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.