Matematik

Bestem skæringspunkter

22. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lydersåledes: 

c) Bestem eventuelle skæringspunkter mellem f og g.

Andengradspolynomierne er: 

f(x)=0.5x2−x−1.5 
g(x)=−x2−4x+3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af mathon

skæring kræver
                                  f(x)=g(x)

                                0{,}5x^2-x-1{,}5=-x^2-4x+3

                                1{,}5x^2+3x-4{,}5=0

                                x^2+2x-3=0


Svar #2
22. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener? Ved godt at jeg skal stille det op mod hinanden, men hvad mener du med (0....) 


Svar #3
22. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Hvordan går du fra linje 2 til 3?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2015 af mathon

…at du selv løser andengradsligningen

                                                                            x^2+2x-3=0   

hvilket giver førstekoordinaterne til skæringspunkterne.                                                               


Svar #5
22. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Men skal jeg så bare løse den sådan: 

a = 1 

b = 2 

c = -3 

d = 2- 4 * 1 * -3 = 16 

og derefter finde de 2 rødder (x1 og x2) og er det så bare skæringerne?? 


Svar #6
22. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Men hvordan kan du linje 2 lige pludselig give linje 3??


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2015 af mathon

adder
              x^2+4x-3 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2015 af mathon

… de 2 rødder (x1 og x2) er førstekoordinater til skæringspunkterne.


Svar #9
22. november 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Forstår stadig ikke hvordan x2+4x-3 kommer ind i billedet 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2015 af mathon

                                0{,}5x^2-x-1{,}5=-x^2-4x+3

                                1{,}5x^2+3x-4{,}5=0

er simpel reduktion og ordning af en andengradsligning ( som det læres i folkeskolen )


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2015 af mathon

                               1{,}5x^2+3x-4{,}5=0

                                x^2+2x-3=0

                                     x=\left\{\begin{matrix} -3\\ 1 \end{matrix}\right.

            Skæringspunkter
                                              S_1=(-3,f(-3))=(-3,6)       

                                              S_2=(1,f(1))=(1,-2)                            


Skriv et svar til: Bestem skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.