Matematik

hjælp

22. november 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej jeg har forsøgt at udregne følgende opgave:

3x + 8 y = 72 

-3x+2y = - 12

-x + 8y = 40

Find x og y ved løsning af ligningerne. Du skal demonsterer  3 forskellige metoder til løsnigen af ligninger: 

Jeg har prøvet at udregne det i Geogebra jeg får  til 3x + 8 y = 72  : x = ( - 168, 72 )

Jeg ved ikke hvad jeg skal gør


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2015 af PeterValberg

Du har tre ligninger med to ubekendte :-)
Vælg to af ligningerne (fx de to første) og bestem x og y (to ligninger med to ubekendte)
Indsæt det fundne koordinatsæt i den tredje ligning og "se om det passer" :-)
Er det tilfældet, så skærer de tre linjer hinanden i samme punkt (hvilket de gør)


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2015 af PeterValberg

Mht. to ligninger med to ubekendte, - se eventuelt video nr. 20 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.