Fysik

Hvad er en kraftanalyse?

01. december 2015 af nidaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med  del b) i opgave 1 (i dokumentet)?

På forhånd, tak

Vedhæftet fil: Dynamik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2015 af powpow (Slettet)

Hej, 

Du skal udføre en kraftanalyse, dvs. analyserer hvilken type af kraft klodsen påvirkes med i de to scenarier og så kunne argumenterer for, hvorfor det netop er den/disse kraft(er) der er på spil. Fx. kan du jo starte med at sige at når en klods den hænger op i en kraftmåler så påvirkes den af tyngdekraften, og dette kan bevises udfra formlen Ft = mklods · g. Ganger du nemlig massen af klodsen og tyngdeaccelerationen vil det meget gerne give 2N. 

F. eks:

Den resulterende kraft (Fres) er givet udfra:

Ft = Fres

Tager man så fat i Newtons 2. lov der siger at hvis der er en Fres er eksisterende så vil klodsen deccelerere eller accelerere => Der sker en hastighedsændring.

Og da Fres = Ft 

og Ft = m· g

og Fres = m · a

så må 

m · g = m · a

De to masser går ud med hinanden og man har så at :

g = a 

9,82 m/s = a = tyngdeaccelerationen

Dette kaldes en kraftanalyse


Skriv et svar til: Hvad er en kraftanalyse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.