Matematik

talrække

02. december 2015 af pepsi2015 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Min søn har et problem som jeg ikke kan hjælpe ham med. Han skal fortsætte talrækken. fortsæt rækken     7 6 8 9 9 10 11 12 

Håber at der er en venlig sjæl som kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af StoreNord

0    2    3    3    4    5    6  |    8     9    9     10   11   12|      14    15    15    16    17     18|                  

  +2  +1 +0 +1 +1  +1   |+2  +1  +0  +1    +1  +1   |  +2   +1   +0    +1   +1    +11 |


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2015 af StoreNord

Undskyld. jeg ser først nu, at jeg har tabt 7-tallet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af SådanDa

Når jeg ikke lige kan gennemskue en sådan en talfølge kan jeg godt lide at slå den op på oeis.org, der er over 250000 følger, men denne her matcher intet? :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2015 af StoreNord

Prøv at starte med 0:

 0    1    2   1     3      4     4     5      6      7    6      8      9     9     10     11    12

   +1 +1  -1  +2   +1   +0  +1   +1    +1   -1   +2    +1  +0   +1    +1    +1


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2015 af SuneChr

x    f (x)
1      7
2      6
3      8
...

f(x)=\frac{1}{420}x^{7}-\frac{17}{240}x^{6}+\frac{67}{80}x^{5}-\frac{239}{48}x^{4}+\frac{3703}{240}x^{3}-\frac{459}{20}x^{2}+\frac{5347}{420}x+6

Der kan ikke garanteres for x > 8


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2015 af SuneChr

7 6 8 9 9 10 11 12 39 202 798 2471 6441 14814 30985 60146 109911 ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2015 af Soeffi

#0 ...fortsæt rækken: 7 6 8 9 9 10 11 12 

Du er sikker på, at den er skrevet rigtig op?!


Svar #8
03. december 2015 af pepsi2015 (Slettet)

ja det er den, jeg har fået flere forskellige svar, det seneste er 7 6 8 9 9 10 11 12 12 13 ...


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2015 af StoreNord

#4 var vist forkert. Håber denne her er rigtig.    :)

0    -1      1     2      2      3      4     5     6      7    6     8      9      9    10     11      12     13    14 

  -1     +2   +1   +0    +1   +1   +1  +1    +1   -1   +2   +1    +0   +1    +1     +1     +1   +1  

Bemærk, der er 8 operationer! - Ikke kun 7.


Skriv et svar til: talrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.