Matematik

Hjælp !!

02. december 2015 af Karlse - Niveau: 9. klasse

Hvad er svaret her

5= 3 +2x                                                                                                                                                                   x


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af LubDub (Slettet)

multiplicér med x på begge sider

træk 2x fra på begge sider

dividér med 3 på begge sider


Svar #2
02. december 2015 af Karlse

Kan du godt vise det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af LubDub (Slettet)

                     5 = (3 + 2x) / x         multiplicér med x på begge sider

                     5x = 3 + 2x              træk 2x fra på begge sider

                     3x = 3                      dividér med 3 på begge sider

                      x = 3


Svar #4
02. december 2015 af Karlse

5= 3+2x/ x 

Det er fordi der er ikke en parentes 


Svar #5
02. december 2015 af Karlse

Er svaret stadig det samme så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2015 af LubDub (Slettet)

skal du løse en ligning?

                                          5 = 3 + 2x/x            .... er ikke en ligning

                                          5 = 3 + 2

                                          5 = 5               


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2015 af LubDub (Slettet)

#3

                     5 = (3 + 2x) / x         multiplicér med x på begge sider

                     5x = 3 + 2x              træk 2x fra på begge sider

                     3x = 3                      dividér med 3 på begge sider

                     x = 3 / 3 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2015 af StoreNord

#4

5= 3 +2x    

         x

Brøkstregen er at regne som en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2015 af PeterValberg

#0 Din måde, at spørge om hjælp på, irriterer mig en anelse:

Hvad er svaret her....

Det læser jeg som:
"Giv mig svaret på mit spørgsmål, så jeg kan skrive det af
og overhovedet ikke behøver foretage mig en skid...."

Det havde været bedre, hvis du måske havde brugt en formulering i retningen af:

"Kunne I hjælpe mig med denne opgave...."

Det første er lidt kræve-agtigt og det p..... mig af.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.