Matematik

Kompleks eksponentialfunktion

05. december 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis jeg skal bruge følgende sætning (vedhæftet), hvordan skal jeg så beregne følgende opgaver?

2e^{i·\pi /3}

\sqrt{2}e^{i·\pi}

4e^{i7\pi/2}

Det der forvirrer mig er tallet foran e, og 7-tallet mellem i og π


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af SådanDa

tallet foran e kan du bare gange på tilsidst, altså du kan udvide din formel til:

ke^{a+bi}=ke^a(\cos(b)+i\sin(b)).

i din første opgave er a=0 og b=π/2

i den anden er a=0 og b=π,

og i den tredje er a=0 og b=(7π)/2


Skriv et svar til: Kompleks eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.