Fysik

STråling

05. december 2015 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle nogle som kan forklare mig hvilken formel det gælder når det handler om strålingsintensitet?

Og kan en forklare mig kort hvad det er, og hvad det går ud på? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af peter lind

Hvis strålingen foregår i det lufttomme rum aftager strålingen fra en punktkilde omvendt proportionalt med afstanden eller I = I0/2

Hvis strålingen går gennem et materiale(bly, jern, pap...) aftager strålingen eksponentielt med tykkelsen af materialet eller matematisk I = I0e-kx k er afhængig af hvilken stråling og hvilken materiale, det drejer sig om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2015 af mathon

Hvis strålingen foregår i det lufttomme rum aftager strålingen fra en punktkilde omvendt proportionalt med afstanden  I=k\cdot \frac{I_0}{r^2}


Skriv et svar til: STråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.