Matematik

Trekanter

06. december 2015 af Mm98 - Niveau: B-niveau

?i trekant ABC er vinkel C ret, længden af siden AB er 13,7, og vinkel A er 52,0 grader.

Jeg har tegnet grundlinjen: 13,7 cm
og vinkel A 52 grader. men jeg forstår ikke hvor lang side skal være fra vinkel A? ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2015 af mathon

|AC| =  b = c · cos(A)

|BC| =  a = c · sin(A)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2015 af PeterValberg

Trekanten er retvinklet, og AB er jo hypotenusen, så
du kan beregne de øvrige sider vha. cosinus og sinus

|BC| = |AB|·sin(A)

|AC| = |AB|·cos(A)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. december 2015 af Mm98

tak :)


Svar #4
06. december 2015 af Mm98

så jeg behøver altså ikke at tegne en skitse?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2015 af mathon

Hvis du tegner en skitse, får du overblik og forståelse.
Det er derfor ikke et spørgsmål om nødvendighed,
men et spørgsmål om det særdeles ufornuftige i at lade være.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2015 af StoreNord

Jo, til dig selv.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.