Fysik

Dynamik

09. december 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse følgende opgave:

En bil trækker en campingvogn på 800 kg. Bil og campingvogn accellererer fra 80 km/t til 130 km/t i løbet af 35 sekunder.

Beregn kraften på campingvognen, idet vi ser bort fra luftmodstanden.

Min løsning er:

Først omregnes km/t til m/s:

80 km/t * \frac{1000m}{3600s}=22,2222 m/s

130 km/t * \frac{1000m}{3600s}=36,1111 m/s

Nu udregnes accelerationen:

a=\frac{v-v_{0}}{t}=\frac{36,1111 m/s-22,2222 m/s}{35 s}=0,396826 m/s^2

Jeg udregner nu den resulterende kraft på campingvognen vha. Newtons 2. lov:

F_{res}=m*a=800 kg *0,396826 m/s^2=317,5 N

Er fremgangsmåden og resultatet korrekte?

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2015 af hesch (Slettet)

Ja


Svar #2
09. december 2015 af Arccossintan (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Dynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.