Matematik

Differentialregning tangenthældning

11. december 2015 af Mirandola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken betydning har det når tangenthældningen er 0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2015 af 123434 (Slettet)

Når f'(x)=0, så er tangenthældningen 0, hvilket betyder, at funktionen hverken vokser eller aftager, men forbliver konstant i det pågældende punkt


Svar #2
11. december 2015 af Mirandola (Slettet)

Hmm... Er der så tale om et ekstremum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2015 af mathon

Hvis fortegnsvariationen for f{\, }'(x_o)  i en lille omegn \omega (x_o) om x_o er  +\; 0\; -  har f lokalt maksimum i x_o.

Hvis fortegnsvariationen for f{\, }'(x_o)  i en lille omegn \omega (x_o) om x_o er  -\; 0\; +  har f lokalt minimum i x_o.

…muligvis globalt maksimum/minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2015 af LRRR (Slettet)

Ja, som mathon skriver, så har den enten lokalt minimum eller lokalt maksimum. Men det kan også ske at den har vandret vendetangent. Tjek evt frividens videoer på emnet.. De forklarer det meget godt

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2015 af mathon

Vandret vendetangent kræver f{\, }'(x_o)=f{\, }''(x_o)=0


Skriv et svar til: Differentialregning tangenthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.