Fysik

Fysik spørgsmål

13. december 2015 af lala14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg vil lige høre om der evt. er en venlig sjæl der kunne have lyst til, at hjælpe mig med et fysik spørgsmål til min rapport om tyngdeacceleration? 

Spørgsmålet har jeg vedhæftet som en billede fil. 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af Soeffi

Jordens masse er 5,972 · 1024 kg.


Svar #2
13. december 2015 af lala14 (Slettet)

Men hvordan omskriver man den universielle gravitationsformel til tyngdekraften på Jorden? 

Sådan skridt for skridt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af Soeffi

Du har:

Du sætter m1 = m

m2 = jordens masse

G = det der står

r =  jordens radius plus højde over jorden ≈ jordens radius = 6.371 km.

m2·G/r2 = 5,972·1024kg · (6,674·10-11Nm2/kg2)/(6,371·106m)2 = (5,972·6,674)/(6,3712)·1024-11-12 kg·(kg·m/s2)·m2/(kg2·m2) = 0,982·10 m/s2 = 9,82 m/s2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2015 af Soeffi

#3

Du har:

Du sætter m1 = m

m2 = jordens masse

G = det der står

r =  jordens radius plus højde over jorden ≈ jordens radius = 6.371 km.

m2·G/r2 = 5,972·1024kg · (6,674·10-11Nm2/kg2)/(6,371·106m)2 = (5,972·6,674)/(6,3712)·1024-11-12 kg·(kg·m/s2)·m2/(kg2·m2) = 0,982·10 m/s2 = 9,82 m/s2.

Heraf fås: F=m·g


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2015 af Soeffi

#4. Undskyld, jeg kom til at trykke citer i stedet for rediger.


Svar #6
13. december 2015 af lala14 (Slettet)

Tusinde tak for svaret, men er dog stadig helt forvirret. 

Hvordan kan det fx. være at du ganger med 10 i -11?

Ps. beklager at jeg bliver ved med at spørger. Du skal selvfølgelig kun svare, hvis du har lyst og tid. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2015 af Soeffi

#6 Hvordan kan det fx. være at du ganger med 10 i -11?

G = 6,674·10-11 Nm2/kg2, som der står i opgaven.


Svar #8
15. december 2015 af lala14 (Slettet)

Hvad ville tyngdeaccelerationen være på månen ( ud fra samme fremgrangsmåde, som opgave 1)? 

Hvordan beregner jeg dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2015 af Soeffi

#8. Månens masse er 7,349·1022 kg og dens radius er 1.737 km.


Svar #10
16. december 2015 af lala14 (Slettet)

Skal jeg benytte den universielle gravitationsformel eller formlen for tyngdekraft? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2015 af Soeffi

#10 Skal jeg benytte den universielle gravitationsformel eller formlen for tyngdekraft? 

Den universelle.


Svar #12
16. december 2015 af lala14 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! 


Svar #13
17. december 2015 af lala14 (Slettet)

#9

#8. Månens masse er 7,349·1022 kg og dens radius er 1.737 km.

Hvad er m1 og m2 i forhold til at finde tyngdeaccelerationen på månen? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. december 2015 af Soeffi

#13. m1 er massen af den ene genstand, m2 er massen af den anden. Den ene genstand er her månen, du bestemmer selv hvilken.


Skriv et svar til: Fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.