Matematik

Fordoblingskonstant og Halveringskonstant

13. december 2015 af Muddisimsek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Eksponentielle udviklinger kan også skrives på formen

f(x)=b*e^kx

Bestem formler for fordoblings- og halveringskonstant udtrykt ved k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af peter lind

Der gælder f(0) = b så løs ligningen f(x) = 2*b eller f(x) = ½b


Svar #2
13. december 2015 af Muddisimsek (Slettet)

#1

Der gælder f(0) = b så løs ligningen f(x) = 2*b eller f(x) = ½b

Altså kan jeg få en forklaring? -.- Er ikke helt med mester. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af Soeffi

#0 f(x) = b·ek·x

For eksponentielle funktioner gælder, at der et tal man kan lægge til et hvilket som helxt x, så man får enten en forbobling af f(x) eller en halvering.

Hvis k > 0 vil der være tale om en fordobling. Kaldes forboblingstiden T får man: f(x + T) = 2·f(x) => b·ek·(x + T) = 2·b·ek·x => ek·(x + T) = 2·ek·x => ek·T = 2 => k·T = ln(2) => T = ln(2)/k .

Hvis k < 0, vil der gælde det samme blot vil f(x) blive halveret ved at lægge T til x. Læg mærke til at T kun afhænger af k og ikke b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2015 af Soeffi

#3...Hvis k < 0, vil der gælde T = -ln(2)/k, hvor f(x) bliver halveret ved at lægge T til x...

Skriv et svar til: Fordoblingskonstant og Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.