Matematik

Fordoblingskonstant! En som kan hjælpe?

13. december 2015 af Muddisimsek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Omkostningerne pr. år ved fremstilling af x tons af en vare viser sig at være en funktion af x, der er givet ved

K(x)=2500*e^0,015x

Bestem fordoblingskonstanten.

Jeg skal bruge formlen som hedder T2=log(2)/log(a), men jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge formlen til at lave opgaven. :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2015 af peter lind

K(x) = 2500*e0,015x = 2500*(e0,015)x=2500*ax

Der findes også en formel for ekx, som du kan bruge


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2015 af mathon

               K(x)=2500\cdot e^{0,015\cdot x}=2500\cdot \left (e^{0,015} \right )^x=2500\cdot 1{,}01511^x

                                X_2=\frac{\ln(2)}{0{,}015}=\frac{\log(2)}{\log(1{,}01511)}

                                     


Svar #3
13. december 2015 af Muddisimsek (Slettet)

#1

K(x) = 2500*e0,015x = 2500*(e0,015)x=2500*ax

Der findes også en formel for ekx, som du kan bruge

Kan ikk helt forstår hvad du laver. :( Skal nemlig lave den på maple


Svar #4
13. december 2015 af Muddisimsek (Slettet)

#2

               K(x)=2500\cdot e^{0,015\cdot x}=2500\cdot \left (e^{0,015} \right )^x=2500\cdot 1{,}01511^x

                                X_2=\frac{\ln(2)}{0{,}015}=\frac{\log(2)}{\log(1{,}01511)}

                                     

46.2?

Er svaret korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. december 2015 af peter lind

Jeg bruger en potensregel der siger at (ub)c = ub*c her med  u = e, b= 0,015 og c = x. Bagefter kalder jeg e0,015 for a. Hvis du i stedet for 10-talslogaritmne bruger den naturlige logaritme får du at ln(a) = 0,015


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant! En som kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.