Matematik

rentes regning.

14. december 2015 af vv-kipling (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg skal finde renten på et lån hvor jeg har lånets størrelse/ydelsen/antaltermin..

g/652000     ydelse/4188.49     antal terminer 20..

og jeg skal så finde renten... må indrømme at jeg ikke kan finde formlen på dette..

nogen der kan hjæpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2015 af mathon

Hvis lånet er et annuitetslån:

                                                   G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2015 af PeterValberg

Det må være den her, du skal have gang i [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. december 2015 af vv-kipling (Slettet)

jeg skal finde frem til n altså renten..... vil i så bare have jeg isolere r fra g=y*1-(1+r)^-n/r


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2015 af mathon

n er ikke renten men antal terminer.


Svar #5
14. december 2015 af vv-kipling (Slettet)

sorry skrev forkert jeg skal finde r(renten) på et lån hvor jeg har ydelsen(4188) og antalterminer(20) og lånetsstørrelse(652000) og jeg skal så finde ud af hvilken rente der har være på lånet


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2015 af mathon

ikke hvilken rente men hvilken rentefod. Rente er et kr-beløb.

       Den skal CASberegnes

             solve(652000=4188/r*(1-(1+r)^(-20)),n)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2015 af mathon

Den skal CASberegnes

             solve(652000=4188/r*(1-(1+r)^(-20)),r)


Skriv et svar til: rentes regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.