Matematik

Differentialregning

14. december 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, nogen som ved hvad man skal gøre her? :)

Grafen for funktionen f(x) = ln(x)−x har et punkt, hvori tangentens hældning er 1. Bestem dette punkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2015 af mathon

Løs
            f{\, }'(x_o)=1


Svar #2
14. december 2015 af carlpeder (Slettet)

altså hvad mener du? Skal jeg differentiere, og hvis det er tilfældet vil det give 1/X -1


Svar #3
14. december 2015 af carlpeder (Slettet)

og jeg finder efterfølgende min x værdi ved hjælp af CAS-værktøj som giver 0,5 x, men hvad skal jeg så herefter


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2015 af mathon

                      \frac{1}{x_o}-1=1

                      \frac{1}{x_o}=2

                      x_o=\frac{1}{2}

                      P_o=(x_o\, ;f(x_o))=\left (\frac{1}{2}\, ;\ln\left ( \frac{1}{2} \right )-\frac{1}{2} \right )


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.