Fysik

Gitteropgave

16. december 2015 af perturbatrix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har her en opgave jeg ikke lige kan finde ud af:

Opgave 1: Lys sendes ind i et optisk gitter. Lysets bølgelængde er 590nm og v1 er 18°. Hvad er gitterkonstanten og hvor mange ordener kan man se?

tak for hjælpen i forvejen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2015 af mathon

                                d=\frac{\lambda }{\sin(v_1)}=\frac{590\; nm}{\sin(18^{\circ})}

                                n_{max}=\left [ \frac{d}{590\; nm} \right ]       hvor   \left [ X \right ]= helværdien af X.


Skriv et svar til: Gitteropgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.