Matematik

Procent

19. december 2015 af UchihaItachi - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en udregnet rakettens hastighed både med tyngdefelt og uden: 

med tyngdefelt er det: 21,94 m/s

uden tyndefelt er det: 25,88 m/s 

hvordan kan jeg beregne hvad forskellen er i procent?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2015 af mathon

Beregn forskellen.

Bergen forskellen i % af 21,94 m/s.

Derved beregnes, hvor mange procent hurtigere uden tyngdefelt.


Svar #2
19. december 2015 af UchihaItachi

jeg ved at forskellen er 3,94 m/s. 

Forskellen i % er det så: 3,94*100/21,94 = 17,958?


Svar #3
19. december 2015 af UchihaItachi

og ved uden tyngdefelt er det så: 3,94*100/25,88 = 15,224

så kan jeg sige 17,958 - 15, 224 = 2,735 % er forskellen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2015 af mathon

Rakettens fart er ca. 18% større i et tyngdefrit felt.

Rakettens fart er ca. 15% mindre i et tyngdefelt.


Svar #5
19. december 2015 af UchihaItachi

jeg kan godt trække de to tal fra for at se hvor stor forskel det bliver


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2015 af mathon

Nej
       de to procenter er beregnet med hver sit udgangspunkt.


Svar #7
19. december 2015 af UchihaItachi

Hmm er det ikke ca. 18% større i et tyngdefelt og 15% mindre i et frit tyngdefelt?


Svar #8
19. december 2015 af UchihaItachi

da den med 25,88m/s er udrenget uden tyngdefelt


Svar #9
19. december 2015 af UchihaItachi

vil tyngdefeltet egentlig have meget betydning så?


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.