Matematik

Afgør om funktion af voksende eller aftagende

02. januar 2016 af Bornsommer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kender følgende funktion

w=F(x,y,z)=3xyz+x^3+y^2

Hvor jeg som opgave a har beregnet de partielt differentierede og som opgave b. har opstilt gradient med værdierne (x,y,z)=(1,2,0)

Nu sidder jeg så fast i c'eren, som er:

c. Hvis x=1 og y=2 holdes fast, er F så en voksende eller aftagende funktion af z? Begrund svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2016 af peter lind

Definer f(z) = F(1, 2, z) og undersøg om  f'(z) er positiv eller negativ. Opgaven er delvist løst i det foregående.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2016 af mathjælper (Slettet)

Hej Borsommer

Indsæt de kendte x og y-værdier => F(1,2,z)=6z+5 = alm. lineær funktion, hvor a=6 => voksende funktion


Skriv et svar til: Afgør om funktion af voksende eller aftagende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.