Matematik

Cosinus

03. januar 2016 af Miriam27 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor stor er vinklen v, hvis cos(v)=0,4 ?

Nogen der kan give mig formlen til, hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2016 af mathon

      v=\cos^{-1}(0{,}4)\approx 66{,}4^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2016 af mette48 (Slettet)

Det er ikke noget man regner ud, det er noget man slår op. Enten på sin lommeregner eller i den gammeldags "erlands logaritmetavler"


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2016 af Soeffi

#0 #1 cos-1(0,4) giver kun den løsning, der ligger mellem 0 og 180º. Hvis du ønsker alle løsninger er det:

66,4º + p·360º, hvor p = ...-2,-1,0,1,2... og - 66,4º + p·360º, hvor p = ...-2,-1,0,1,2...

#3 Du kan gøre det, at du tegner en cirkel i centrum af et koordinatsystem og afsætter et punkt på x-aksen, der ligger 0,4 ·radius fra centrum. Heri opretter du den vinkelrette og sætter et nyt punkt, der hvor den vinkelrette skærer cirklen. Dette  punkt forbindes med centrum og du måler vinklen mellem x-aksen og forbindelses-linjen.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2016 af mathon

…eller i "Erlangs Matematiske tabeller"


Skriv et svar til: Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.