Matematik

integralregning

04. januar 2016 af mkdmkmdked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan vise hvordan man bestemmer denne integral?

\int x^5 dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2016 af Soeffi

#0. Kender du formlen for stamfunktionen til xn?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2016 af Stats

(For hurtig)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
04. januar 2016 af mkdmkmdked (Slettet)

nej har ikke lært meget om det endnu, har forsøgt at læse mig til det, men fatter det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2016 af SådanDa

Du kan her tænke på det som det modsatte af at differentiere, altså skal du finde det udtryk som differentieret giver x5, x6 differentierer til 6x5, så (1/6)*x6 differentierer til x5, desuden kan du lægge en vilkårlig konstant til, da sådan en differentierer til 0. så altså:

\int x^5 \ \textup{d}x =\frac{1}{6}x^6+c hvor c er konstant.

Generelt for udtryk på formen xn gælder at:

\int x^n \ \textup{d}x =\frac{1}{n+1}x^{n+1}+c


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.