Matematik

Vektor regning - udregning af vinklerne i en trekant

07. januar 2016 af Naaaanai (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogle søde mennesker herinde, der vil give en hjælpende hånd i matematik? Jeg skal udregner vinklerne i trekant ABC, når man får oplyst vinkelspidserne. 

Jeg har brugt formel (62) i formelsamlingen. -> jeg har beregnet skalarproduktet af AB vektor og AC vektor som jeg får til 386
Dernæst har jeg beregnet længden af AB vektor og AC vektor som jeg får til 103,81 og 20,51
Jeg har så fået en vinkel på 80 grader, hvilket er forkert i følge facitlisten. Derfor har jeg brug for hjælp til fremgangsmåden for at beregne sådan en type opgave:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2016 af mathon

Skærmbillede 2016-01-07 21.04.47.png


Svar #2
07. januar 2016 af Naaaanai (Slettet)

Jeg er ikke helt med Mathon? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2016 af mathon

a)

                   \cos(A)=\frac{ \begin{pmatrix} -9\\0 \\ -20 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -2\\-5 \\ -11 \end{pmatrix}}{\sqrt{481}\cdot 5\sqrt{6}}=\frac{18+0+220}{\sqrt{481}\cdot 5\sqrt{6}}=0{,}8861

                   A=\cos^{-1}(0{,}8861)=27{,}6^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2016 af Soeffi


Svar #5
07. januar 2016 af Naaaanai (Slettet)

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan du får vektorene -9 , 0 , -20 og -2 , -5 , -11 :(

Vil vildt gerne forstå det, da jeg skal op til eksamen i det her til sommer 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2016 af mathon

\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} -4\\7 \\ -9 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 5\\7 \\ 11 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -9\\0 \\ -20 \end{pmatrix}

\overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 3\\2 \\ 0 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 5\\7 \\ 11 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\\-5 \\ -11 \end{pmatrix}


Svar #7
07. januar 2016 af Naaaanai (Slettet)

Tusind tak Mathon! Virkelig sødt af dig at hjælpe! vil regne de andre vinkler ud tilsvarende :-)


Skriv et svar til: Vektor regning - udregning af vinklerne i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.