Matematik

Vektorregning

10. januar 2016 af Malene121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, 

Jeg har svært ved denne opgave, og håber der er en eller to der kan hjælpe:

På den vedhæftet figur ses en pyramide, der har følgende hjørner A(0;0;0), B(2;0;0), C(2;2;0), D(0;2;0) og T(1;1;3)

a) Bestem afstanden fra A til T 

Planen π indeholder punkterne A, B og T 

b) Bestem ligningen for planen π

c) Bestem koordinaterne til projektionen af punkterne C og D på planen π

Vedhæftet fil: Pyramide figur.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2016 af peter lind

a) brug formlen for afstanden mellem to punkter

b) Brug at AB×AT er normalvektor til planen

c) Find en parameterfremstilling for de linjer, der har π's normalvektor som retningsvektor og går gennem henholdsvis C og D. Find dernæst linjernes skæringspunkt med π


Svar #3
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

a) Er det bare den almindelig afstandsformel

b) hvordan gør jeg det

c) Brug jeg normalvektoren i opgave b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2016 af peter lind

a) ja

b) Hvad er problemet ? kender du ikke krydsproduktet eller hvad ?

c) ja


Svar #5
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

a) Afstandsformlen er jo i 2D og ikke i rummet?


Svar #6
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

b) Ved godt hvordan jeg finder krydsproduktet, men når jeg har fundet den har jeg normal vektoren (a,b,c), men problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg finder selve punkterne x0 yog z0


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2016 af peter lind

#5 Der gælder en hel tilsvarende i 3d

#6 du kan bare vælge koordinaterne til en af punkterne i planen og du kender jo hele 3 af slagsen


Svar #8
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

a) Hvordan ser den ud for 3D?

b) Kan jeg så bare bruge punkterne for B?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2016 af peter lind

a) d = kvrod( x1-x2)2+(y1-y2)2 +(z1-z2)2 )

b) jo


Svar #10
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

a) vil det sige at kvrod( 0-1)2+(0-1)2 +(0-3)2 ) Eller er det omvendt? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2016 af peter lind

Det er korrekt. Hvad mener du med omvendt ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2016 af Mayna (Slettet)

 -


Svar #13
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

b) Har fået normalvektoren til at være (0,0,0), og ligningen for planen 0(x-1)+0(y-1)+0(z-3)? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2016 af peter lind

din normalvektor er forkert. Hvordan har du fået den ?


Svar #15
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

crossp(a,b)+crossp(a,t)


Svar #16
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

Hvordan skal den udregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. januar 2016 af peter lind

Du skulle udregne AB×AT    AB = (2,0 0)-(0, 0, 0)    AT

Det du udregner er OA×OB  + OA×OT  = 0 da OA = 0


Svar #18
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

Ja men A er jo 0?


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. januar 2016 af peter lind

A er et punkt som ligger i koordinatsystemets begyndelsespunkt og altså derfor har koordinaterne (0, 0, 0) Hvis O er begyndelsespunktet, P og Q er to punkter er vektoren QP = OP-OQ


Svar #20
10. januar 2016 af Malene121 (Slettet)

Så normalvektoren er (0,-6,2) og planens ligning  0(x-1)+-6(y-1)+2(z-3)


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.