Fysik

Centripetalkraften

12. januar 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvad bør den lineære ligning være hvis Fc/r er proportional med massen?

Hvad bør den lineære ligning være hvis Fc/r er proportional med T^-2? 

Altså er der en "tabel værdi"?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af mathon

 hvis Fc/r er proportional med massen?
                                                                  \frac{F_c}{r}=k_1\cdot m
hvis Fc/r er proportional med T^-2?
                                                                  \frac{F_c}{r}={\color{Red} k_2}\cdot T^{\, -2}

er der en "tabelværdi"?
                                                                  \frac{F_c}{r}=\omega ^2\cdot m

                                                                  \frac{F_c}{r}={\color{Red} \left (4\pi ^2\cdot m \right )}\cdot T^{\, -2}

                                                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af mathon

dvs
          \frac{\frac{F_c}{m}}{r}=4\pi ^2\cdot T^{\, -2}

          \frac{a_c}{r}=4\pi ^2\cdot T^{\, -2}


Skriv et svar til: Centripetalkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.