Fysik

Atomkerner

13. januar 2016 af mumu1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en venlig sjæl der kan hjælpe med det her fysik?:-)

918F  er en radioaktiv kerne, som anvendes til medicinske undersøgelser.  918F henfalder ved 

  β+ -henfald med en halveringstid på 109,7 min. Forestil dig, at der er fremstillet  50*10-12 g  918F

                                                                                                                                                     

a. Hvor mange gram 918F er tilbage efter 1 h?
b. Hvor lang tid går der, til mængden af 918F -kerner er reduceret til  1,0*10-12g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af mathon

a)

                          m(t)=(50\cdot 10^{-12}\; g)\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{109{,7}}}               når  {\color{Red} t} er tiden målt i minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af mathon

b)
       Isoler t.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2016 af mathon

korrektion:
                       m(t)=(50\cdot 10^{-12}\; g)\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{109{,}7\; min}}

                       m(60\; min)=(50\cdot 10^{-12}\; g)\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{60\; min}{109{,}7\; min}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2016 af mathon

b)

talværdiligning:
                           \frac{1{,}0\cdot 10^{-12}}{50\cdot 10^{-12}}=\left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{109{,7}}} \right )^t

                           0{,}02=0{,}993701^t

                           \log_{10}(0{,}02)=\log_{10}(0{,}993701)\cdot t

                           t=\frac{\log_{10}(0{,}02)}{\log_{10}(0{,}993701)}

størrelsesligning:

                            t=619{,}131\; min=10^{\circ}\; 19'\; 7{,}9''     


Skriv et svar til: Atomkerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.