Matematik

Trekant

14. januar 2016 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave, som jeg er gået helt i stå med. 

Om en trekant ABC oplyses, at vinkel A er 20o , længden af AC er 10 og højden fra B er 4, og vinkel C er stump. 

a) Tegn en skitse af trekant ABC, og beregn arealet af trekant ABC. (Denne har jeg løst) 

b) Bestem længden af AB og vinkel C. (Denne vil jeg meget gerne have hjælp til at løse)

Jeg håber, der er en venlig sjæl, der vil hjælpe. 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af Soeffi

#0. Har du skitsen?


Svar #2
14. januar 2016 af pige5 (Slettet)

Ikke på computer

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2016 af PeterValberg

#2 så tag et billede og upload det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2016 af PeterValberg

Det må vel være noget i denne stil:

Da du også kender arealet, kan du bestemme
længden af AB vha. arealformlen:

T_{ABC}=\tfrac12\cdot|AC|\cdot|AB|\cdot\sin(A)

Når du kender længden af AB, kan vinkel C
bestemmes vha. en sinusrelation (vær opmærksom
på, at vinkel C er stump).
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:skitse.jpg

Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.