Matematik

Bevisførelse

14. januar 2016 af jens12342 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle

Hvordan beviser jeg at (-a - b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af Stats

(-a - b)2 = (a + b)2 = (a + b)(a + b) = a2 + b2 + 2ab

Bevis.png

- - -

Mvh Dennis Svensson

Vedhæftet fil:Bevis.png

Svar #2
14. januar 2016 af jens12342 (Slettet)

Mange tak, men kan du ikke uddybe det med ord, fordi jeg vil gerne vide hvordan man forklare hvordan man har regnet den.

Hilsen Jens


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2016 af Stats

(-a - b)2                                   Udtrykket skrives op.

= -1·(a + b)·(-1)·(a + b)           Jeg hiver -1 ud for en parenten i hver parentes (viste jeg ikke i #1). 

= (a + b)(a + b)                        -1·(-1) = 1.

= a(a + b) + b(a + b)                Ganger ind i parentesen.

= a2 + ab + ba + b2                  Ganger ind i parentesen igen.

= a2 + b2 + 2ab                        Reducere

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2016 af Stats

Eller (se figuren i #1). Kald den ene side i kvadratet for a + b. Da de to sider ganges sammen fås:
(a + b)(a + b) = (a + b)2. Når siderne ganges sammen, da vil de danne 2 mindre kvadrater, nemlig a2 og b2. Dertil vil de også danne 2 rektangler med arealet ab. Dermed kan (a + b)2 skrives som a2 + b2 + 2ab.. Altså:

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
14. januar 2016 af jens12342 (Slettet)

Mange tusind take for hjælpen


Skriv et svar til: Bevisførelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.