Matematik

Parabel nulpunkter

15. januar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej folkens

Jeg har et spørgsmål. Hvordan udegner man nulpunkterne i en parabel?

Jeg er klar over at man skal bruge diskriminanten. Den ved jeg hvordan man finder. 

Håber du svarer snart Peter. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2016 af PeterValberg

Parablen:

y=ax^2+bx+c

har nulpunkterne (rødderne):

x=\frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}

hvor diskriminanten d bestemmes som:

d=b^2-4ac

Se eventuelt mere her: [ LINK ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. januar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

Mange tak kære Peter. Du er til utroligt meget hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2016 af SofieReese (Slettet)

Du kan også sætte din funktion lig med 0 og løse den. Denne metode kan også bruges til at finde andre funktioner end 2. grads funktioners nulpunkter/rødder/løsninger :)


Skriv et svar til: Parabel nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.