Matematik

Bestem x- koordinaten til punkter

15. januar 2016 af Lenabaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x^3-6x^2+9x 

a) Bestem x-koordinaten til de punkter på grafen, hvor tangeten er vandret. 

Opgaven skal laves i maple. Jeg ved ikke hvordan jeg skriver denne opgave ind i maple 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2016 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f'

og løs ligningen  f'(x)=0

Jeg kender ikke Maple, men mon ikke manualen kan hjælpe?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2016 af Tupper01

Når du har defineret funktionen f:=x->[funktion], skriver du solve(f'(x)=0,{x}). Det giver dig x-koordinaterne. Disse kan nu sættes ind i f(x), og du har x,y.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2016 af PeterValberg

Der bliver ikke spurgt efter y-koordinaterne :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2016 af Tupper01

Hov /:

Skriv et svar til: Bestem x- koordinaten til punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.