Matematik

Lineær funktion

16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en linær funktion, y = ax + b, skærer x-aksen i tallet 4 og y-aksen i tallet 3.

a) Bestem konstanterne a og b i forksriften.

f(x) = -3/4x + 3 

- ved ikke om jeg har gjort det rigtigt. Har benyttet mig af formlen: y2-y1/x2-x1

b) Find den x - værdi, der svarer til y- værdien 6.

- kan ikke finde ud af denne....anyone som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af PeterValberg

a) På baggrund af de givne skæringspunkter kan du opstille to ligninger
    med to ubekendte, - nemlig a og b

0 = 4a + b
3 = 0a + b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2016 af mathon

b)
       y=-\frac{3}{4}x+3


              Løs
                        6=-\frac{3}{4}x+3


Svar #3
16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Jeg har fået x-værdien til 8. Passer det?
Jeg indsatte bare:

f(x) = -3/4x + 6

Og så fik jeg x = 8

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.