Matematik

Y = ax + b

16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej

Jeg er lidt i tvivl i opgave 5....

a) jeg har bestemt (tror jeg da) tallene a og b, og jeg har fået: y = 38x + 262

b) jeg har skrevet følgende:
For hver gang spækhuggeren (a) fylder 1 år, vokser den ca. 38 cm i længden (b).

Men mit problem er bare, at jeg ikke ved hvilken alder spækhuggeren har, når den er 650 cm lang. Har prøvet med alle mulige tal.
Nogen som kan hjælpe? Opgaven er vedlagt.
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2016 af PeterValberg

a) Brug dit CAS-værktøj til at foretage lineær regression over tabellens data

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

?

Svar #4
16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Har ikke CAS..

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2016 af PeterValberg

#4 TI-nspire, TI-89, WordMat, Maple, Excel ???

Det bliver noget besværligt at lave regression uden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Jeg har lavet regression på Excel og fik som skrevet: y = 38x + 262

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2016 af PeterValberg

Mht. alderen, når spækhuggeren er 650 cm, så skal du løse ligningen:

650 = 38x + 262

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2016 af Soeffi

#0. Geogebra:

Du kan også tegne det på millimeterpapir.


Skriv et svar til: Y = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.