Fysik

Gaslovene

18. januar 2016 af Slashdash (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP! Jeg har fået følgende opgave: En dykker lukker en luftboble ud, og på vej op mod overfladen udvider boblen sig til det tredobbelte volumen.
Bestem trykket nede hos dykkeren, når trykket den pågældende dag er 750 mmHg. 
Hvor dybt nede befinder dykkeren sig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af mathon

Da intet er nævnt om temperaturforskellen oppe og nede
har du
                    p_{nede}\cdot V_{nede}=p_{oppe}\cdot V_{oppe}

                    p_{nede}=p_{oppe}\cdot \frac{V_{oppe}}{ V_{nede}}

                    p_{nede}=(760\; mmHg)\cdot \frac{3\cdot V_{nede}}{ V_{nede}}

                    p_{nede}=(760\; mmHg)\cdot3

                    


Svar #2
21. januar 2016 af Slashdash (Slettet)

Jeg har nu følgende spørgsmål: En beholder rummer 5 L ilt ved et tryk på 20 atm og temperaturen 20 C. Beholderens volume fordobles samtidig med,at trykket sænkes til 8 atm. Hvad bliver temperaturen af gassen?

Jeg har gjort følgende:


Svar #3
21. januar 2016 af Slashdash (Slettet)

Jeg synes dog bare ikke, at resultatet giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2016 af mathon

Resultatet er godt nok:

                                      \frac{p_{efter}\cdot V_{efter}}{p_{f \o r }\cdot V_{f \o r}}=\frac{n\cdot R\cdot T_{efter}}{n\cdot R\cdot T_{f \o r}}

                                      \frac{p_{efter}}{p_{f \o r }}\cdot \frac{V_{efter}}{V_{f \o r}}=\frac{ T_{efter}}{T_{f \o r}}

                                      \frac{8}{20 }\cdot2=\frac{ T_{efter}}{T_{f \o r}}

                                      T_{efter}=0{,}8\cdot T_{f \o r}

                                      t_{efter}+(273^{\circ}C)=0{,}8\cdot ((273+20)^{\circ}C) 

                                      t_{efter}=234{,}4^{\circ}C-273^{\circ}C

                                      t_{efter}=-38{,}6 ^{\circ}C
                                     

                                      

                                      


Skriv et svar til: Gaslovene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.