Fysik

Gas fysik

19. januar 2016 af Hejmeddigminvendud (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med trykket og temperaturen


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Adiabatligningen:

pVγ = konstant

Så du har

p0V0γ = p1V1γ  <=>

p1 = p0 * (V0/V1)γ

γ er 1,66 for He.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

og den nye temperatur kan du finde med idealgasligningen.


Svar #3
19. januar 2016 af Hejmeddigminvendud (Slettet)

Jeg fik gamma til at være 1,65.

Fik du også p1 = 6,18*10^6Pa

og den nye temperatur (T1) = 1159K?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Du skal lige i din beregning af n indsætte rumfanget i m3 i stedet for L. Altså 200*10-3 m3. I din beregning af T1 skal rumfanget være 25*10-3 m3


Skriv et svar til: Gas fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.