Matematik

Vektorfunktion

20. januar 2016 af pedersenlhp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen :)

Jeg er i gik med denne opgave – se vedhæft.

Jeg kan ikke finde ud af opgave c og d. 

c) Jeg har ingen idé om hvordan man viser dette

d) skal man bare løse ligningen \left |v(t) \right |=\left |r'(t) \right |=5 0 med hensyn til k?

Tak på forhånd for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2016 af Soeffi

Hvad fik du i a) og b)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2016 af peter lind

c) Find r( 1/(2k))

d) ja


Svar #3
21. januar 2016 af pedersenlhp (Slettet)

Opg. a:  – se vedhæft

Opg. b: Jeg fik punktet (4,73;1,77) Jeg brugte den r(t) hvor k=0,5

Opg. c: Jeg forstår ikke hvordan man skal finde r( 1/(2k)), for hvilken vektorfunktion r(t) skal man bruge, den hvor k er givet, eller??


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2016 af Soeffi

#3

a) er rigtig

b)... Du skal finde en hastighedsvektor

c)... Du sætter t = 1/(2k) ind i formlen for r(t).

d) Jeg har regnet dette ud i Geogebra:

1. er x-koordinatfunktionen for r(t)
2. er y-koordinatfunktionen for r(t)
3. er den afledede til x-koordinatfunktionen for r(t)
4. er den afledede til y-koordinatfunktionen for r(t)
5. er den afledede til x-koordinatfunktionen for r(t) hvor t = 1/(2k), rx'(1/(2k))
6. er den afledede til y-koordinatfunktionen for r(t) hvor t = 1/(2k), ry'(1/(2k))
7. er længden af hastighedsvektoren: (rx'(1/(2k)), ry'(1/(2k)))
8. er løsningen for 45,487·k = 13,889 med hensyn til k


Svar #5
22. januar 2016 af pedersenlhp (Slettet)

Jeg har beregnet opg. b således (vedhæft), da jeg ud fra teksten forstår, at man skal bruge vektorfunktionen hvor  k=0,5

Ud fra overstående forstår jeg ikke hvordan man viser punktet P altid vil have koordinaterne (23,226;-5,931)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2016 af Soeffi

#5

Ud fra overstående forstår jeg ikke hvordan man viser punktet P altid vil have koordinaterne (23,226;-5,931)?

t = 2 gælder kun i b). For c) gælder t = 1/(2·k).


Svar #7
22. januar 2016 af pedersenlhp (Slettet)

Skal jeg bruge den overstådende hastighedsvektor hvor t=1/(2k), eller skal jeg beregne hastighedsvektoren til vektorfunktionen hvor k ikke er 0,5 til opgave c??


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2016 af Soeffi

#7

Det er uklart, men det skal nok forstås sådan, at t=1/(2k) og at k kan være hvad som helst større end nul.


Svar #9
22. januar 2016 af pedersenlhp (Slettet)

Jeg tror, at jeg har forvirret mig selv...

Jeg har fået opgivet to vektorfunktioner. 
Den ene hvor k=k.

Den anden hvor k=0,5

Er det rigtig forstået, at vektorfunktionen hvor k=0,5 skal bruges til opg. a og b?

Vektorfunktionen hvor k=k, skal bruges til opg. c og d?

Jeg forstår ikke hvordan man skal løse opgave c, for når jeg siger at r(1/(2k)) får jeg ikke at punkt P altid vil have koordinaterne (23,226;-5,931), så hvordan skal man skrive udtrykket op helt præcist, for nu jeg har prøvet 1000 forskellige muligheder?


 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2016 af Soeffi

#9...Jeg forstår ikke hvordan man skal løse opgave c, for når jeg siger at r(1/(2k)) får jeg ikke at punkt P altid vil have koordinaterne (23,226;-5,931)...

Du får at k·t = 0,5. Det giver en konstant værdi for P.


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.