Matematik

Trigonometri

21. januar 2016 af jegbrugerstudieportalen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har svært ved at løse denne opgaver. Jeg håber at jeg kan få noget hjælp.

Opgave 119

En svalehaleføring er udformet og har mål i mm som vist på figur 4.40. En opmåling giver A= 55mm   d=12mm  V= 54 grader

du skal bestemme kontrolmålet L

Har forsøgt i lang tid men kan stadig ikke forstå den.

Facit bør give 90,55mm

Vedhæftet fil: trigo.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2016 af StoreNord

Se på centrum i den højre af cirklerne.

Tegn en radius på 6 lodret ned.

Tegn en linje vandret mod venstre til ud for A's højre ende.

Tegn så derfra en linje tilbage til centrum.

Så har du en retvinklet trekant, hvor du med tangens kan beregne grundlinjen.

Så er L=A+2*grundlinjen+2*6


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2016 af Soeffi

#2

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.