Fysik

Gamma dosis ækvivalent

22. januar 2016 af EmmaRoseP (Slettet) - Niveau: B-niveau

For medarbejdere ved atomkraftværker gælder en særlig grænseværdii på 50 mDv/år. En medarbejder ved et atomkraftværk udsættes ved et uheld for en helkropsbestråling med gamma-stråler-. Strålingen afsætter en energimængde på 0,035 J jævnt fordelt over hele kroppen. Medarbejderen vejer 82 kg. 

Hvor stort er dosisækvivalentet?

Er grænseværdien overskredet?

Nogle der kan finde ud af denne opgave? Hjælp modtages med kys hånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2016 af mathon

                  D_q=q\cdot D              ( D for Dosis )
som for gammastråling
er:
                  D_1=1\cdot D=D   som i det følgende blot kaldes D.

                   D=\frac{0{,}035\; J}{82\; kg}=4{,}27\cdot 10^{-4}\; Sv=0{,}427\cdot 10^{-3}\; Sv=0{,}427\; mSv

med rundt regnet 300 arbedsdage pr. år
haves
                    grænseværdien  \frac{50\; mSv}{300\; dage}=0{,}17\; \tfrac{mSv}{dag}

                  
 


Svar #2
22. januar 2016 af EmmaRoseP (Slettet)

Mange tak !!


Skriv et svar til: Gamma dosis ækvivalent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.