Matematik

Gennemsnitsfarten

24. januar 2016 af JackandJack (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Aye
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde gennemsnitsfarten på Mikael
Opgaven lyder således : hvad var Mikaels gennemsnitsfart (km/t) på den første kilometer af løbeturen.

Jeg fandt ud af, at resultatet = 5 km og 24 min

Her er problematikken. Skal jeg gange eller dividere????

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2016 af mathon

                 v_{middel}=\frac{5\; km}{24\; min}\cdot \left ( 60\; \frac{min}{t} \right )=12{,}5\; \tfrac{km}{t}


Svar #2
24. januar 2016 af JackandJack (Slettet)

Mange tak min gode ven:)

Skriv et svar til: Gennemsnitsfarten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.