Matematik

Renteregning

25. januar 2016 af henrikbangsgaard (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Den 1/7 1976 indsætter Holm 5200 kr på en nyoprettet konto i en sparekasse der giver 9 % p.a i rente og tilskriver denne hver 1/7. Den 1/11 1976 indsætter Holm 1500 kr. på samme konto. Hvor stort et ,øb har han stående på kontoen efter renteskrivningen den 1/7 1977?

Beløbet med påløbne renter hæves den 7/8 1977

Hvor stort et beløv hævede han?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af mathon

5200 kr ført fra 1/7 1976 - 1/11 1976                       5200\cdot \left(1+0{,}09\cdot \tfrac{4}{12}\right)=5356{,}00
indsat 1500 kr                                                                                                    6856{,}00
indestående 1/7 1977                                         6856\cdot \left ( 1+0{,}09\cdot \tfrac{8}{12} \right )=7267{,}36

hæves 7/8 1977                                          7267{,}36\cdot \left ( 1+0{,}09\cdot \tfrac{36}{360} \right )=7332{,}77

når der regnes 360 rentedage på et renteår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2016 af Soeffi

#1 ...når der regnes 360 rentedage på et renteår.

Der bruges 365-366 rentedage på et bank-år nu om dage (jeg har slået det op i Gyldendals Almen Matematik fra 2009). 360 rentedage bruges stadig, men kun for obligationer. I banken regnes den dag pengene sættes ind og hæves normal ikke med. 

I folkeskole-opgaverne skal man nok bare tælle, hvor mange dage beløbet står i banken og tilskrive rente for disse dage.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2016 af Soeffi

#2 ...hvor mange kalender-dage beløbet står i banken...

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2016 af Soeffi

#2-#3. På den anden side, hvis det foregik i 1970'erne passer de 360 rentedage sikkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2016 af Soeffi

#0 Har du facit?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2016 af Soeffi

#5

Jeg mener ikke, at Holm får rente for de sidste 36 (37?) dage med mindre han opsiger kontoen. Hvis han hæver alt, hvad der står, får han udbetalt indestående pr. 1/7 1977. Renten for de sidste 36-37 dage vil blive tilskrevet d. 1/7 1978 hvorpå, han kan hæve dem.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2016 af mathon

#6
            "Beløbet med påløbne renter hæves den 7/8 1977."

            Opgaven handler ikke om intern bankassistentpraksis,
            men om øvelse i simpel rentesregning.


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.