Matematik

Hjælp hjælp hjælp!!

02. februar 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et polynomium f er givet ved forskriften f(x)=x^6-5x^3-4

Det oplyses, at grafen for f har netop ro skæeingspunkter ned førsteaksen.

a) bestem koordinatsætte til hvert af disse skæringspunkter.

Please hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af mathon

Nulpunkter betyder
                                      f(x)=(x^3)^2-5x^3-4=0       kamufleret andengradsligning
hvilket med
                      y=x^3
giver:
                                      y^2-5y-4=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af mette48 (Slettet)

f(x)=x^6-5x^3-4      substitoin      x3=z

g(z)=z2-5z-4           


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2016 af mathon

Ifølge https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1659074
skulle f(x) vist være:
               
                                       f(x)=x^6-5x^3{\color{Red} +}4   hvilket stemmer overens med to nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2016 af mathon

Nulpunkter betyder
                                      f(x)=(x^3)^2-5x^3+4=0       kamufleret andengradsligning
hvilket med
                      y=x^3
giver:
                                      y^2-5y+4=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2017 af Kayam (Slettet)

Det skal dog lige siges, at hvis man gør dette, skal man tage den tredje rod af de to z værdier man får. 

Men man kan også sætte f(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2017 af mathon

…skal man tage den tredje rod af de to y-værdier man får.


Skriv et svar til: Hjælp hjælp hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.