Fysik

Fysikopgaver

02. februar 2016 af perturbatrix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg bøvler lige med de to opgave her:

I et periodisk system er angivet et grundstofs atommasse. Denne atommasse er den gennemsnitlige masse af atomerne i det naturligt forekommende grundstof. I chlor findes to isotoper hvis atommasser er:

m(35/17Cl)=34,9688527units og m(37/17)=36,9659026units

Som forekommer med relative hyppigheder på 75,77% og 24,23%. Beregn den gennemsnitlige atommasse for chlor og sammenlign ved værdien i et periodisk system. Hvordan beregnes den gennemsnitlige atommasse?

og opgave 2 - En tømmerflåde på en sø har et areal på 2,5m², og er fremstillet af 10 cm tykke planker, som er bundet  tæt sammen. Plankerne har densiteten 547kg/m³. Hvor dybt synker flåden i vandet?

Hvor stor er flådens maksimale nyttelast?

Er der nogen der kan forklare hvordan det udregnes?

Mange tak for hjælpen i forvejen


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2016 af mathon

         den gennemsnitlige atommasse for chlor

                                     m=\left (0{,}7577\cdot 34{,}9688527+0{,}2423\cdot 36{,}965902 \right )\; u=35{,}4527\; u


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2016 af mathon

Ved flydning på vand:

             Tyngden af den fortrængte væskemængde = opdriften = tyngden af tømmerflåden

                                     V_{under}\cdot \varrho _{vand}\cdot g=V\cdot \varrho _{t\o mmer}\cdot g

                                     d\cdot A\cdot \varrho _{vand}=\left ( {0{,}1\; m} \right )\cdot A\cdot \varrho _{t\o mmer}

                                     d\cdot \varrho _{vand}=\left ( {0{,}1\; m} \right )\cdot \varrho _{t\o mmer}

                                     d= \frac{\varrho _{t\o mmer}}{ \varrho _{vand}}\cdot \left ( {0{,}1\; m} \right )

                                     d= \frac{547}{ 1000}\cdot \left ( 10\; cm \right )


Skriv et svar til: Fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.