Fysik

Fission/fusion

07. februar 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber I kan hjælpe med spørgmål e:

I denne øvelse skal du regne på fusionsprocessen

 2/1H + 3/1H → 4/2He+ 1/0n

Vi forestiller os, at processen anvendes i et fusionskraftværk, som leverer den gennemsnitlige effekt 1000 MW.

a) Beregn den samlede masseenergi i begyndelses- og sluttilstanden.

Efør = 7.50709*10^−10_J

Eefter =7.4789*10^−10_J

b) Beregn Q-værdien for én proces. Angiv resultatet i J.
E = 2,8178*10-12J

c) Beregn den samlede energi produceret af værket i løbet af 1 år. 
3.15569*10^16 J

d) Beregn antallet af fusioner på værket i løbet af 1 år. 
1,11963*10^28

e) Hvor mange kg lithium skal kraftværket forbruge på 1 år til fremstilling af den nødvendige mængde tritium ? ( process:6/3Li + 1/0n → 3/1H+ 4/2 He)

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af peter lind

Gang antal fusioner med massen af et Li atom


Svar #2
07. februar 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Nårh på den måde tak :)


Skriv et svar til: Fission/fusion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.