Matematik

Sinusfunktion

09. februar 2016 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En trigonometrisk funktion f er givet ved 

f(x)=3sin(2x+0,7)+1

b) Bestem største- og mindsteværdi samt perioden for f. 

Er der ikke please en, der vil hjælpe mig? Jeg har prøvet at sige f'(x)=0 og løse denne ligning, men dette vil min TI-Nspire ikke gå med til.. Den giver et mærkeligt resultat..

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af Tupper01

Max=k+a
Min=k-a

Svar #2
09. februar 2016 af pige5 (Slettet)

Hvad er k og a? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2016 af Tupper01

a=amplitude=højde på kurven ift. "neutrallinjen".
k=den lodrette parallelforskydning. Når k=0, svinger grafen omkring x-aksen....

I dit tilfælde er a=3 og k=1

Svar #4
09. februar 2016 af pige5 (Slettet)

Okay. Jeg er ikke sikker på, jeg ved, hvorfor det er sådan, man gør, men tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2016 af Tupper01

Selv tak. Hvis du har cas-værktøj, kan du tegne grafen. Du kan sikkert se det bedre sådan....

Skriv et svar til: Sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.