Fysik

hmm

12. februar 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jordens atmosfære indeholder ca. 80% N2 og 20% O2. På Titan, er den atmosfæriske tryk omkring en halvanden gange større end Jordens overfladen, og temperaturen er 94 K. Atmosfæren består af 95% N2 og 5% methan (CH4)

1) Wha is the mass of a liter of air taken at the surface of the Earth at STP1 and Titan at the conditions specified above respectively?

2) How many nitrogen atoms does the sampled liters of ait contain? 

Ingen anelse om hvad jeg præcis skal gøre, har vist lige brug for et ordenltig skub i den rigtig retning..Hjælp? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du skal bruge Daltons lov og idealgasligningen. Og så skal du ignorere overflødige data!

Daltons lov siger, at det samlede tryk er lig summen af partialtrykkene.

Idealgasligningen: PV = nRT.


Svar #2
12. februar 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Ingen anelse om hvordan man gøre. Har ikke brugt Daltons lov før, men idealgasligningen har jeg brugt. Kan du måske hjælpe en smule mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

I 1) er derto underopgaver. I hver af dem finder du det totale tryk. Da du ved, hvor stor en procentdel, der er N2, finder du nemt (!!!) partialtrykket af N2.

Eksempel: Hvis totaltrykket er 100 kPa og der er 30% Ar, så er partialtrykket 30%af 100kPa = 30 kPa.


Svar #4
14. februar 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Der står ikke noget om totaltrykket. Skal jeg slå den atmosfærisk tryk op for Jorgen og så regne ud fra det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der står, hvad trykket er på Titan. Det er totaltrykket på Titan. Du skal så ved hjælp af procenterne finde partialtrykket for N2. Der står også, hvilken temperatur, der er.


Svar #6
14. februar 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Der står den atmosfæriske tryk omkring en halvanden gange større end Jordens overfladen. Så jeg starter vel med at gange 1.5 med Jordens overflade og derefter ligger det til Jordens overflade for at finde hvor stor det atmosfæriske tryk er for på Titan. Derefter kan jeg finde procenterne for partialtrykket for N2


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du har procenterne. Du skal finde partialtrykket.

Vær lidt præcis med din beskrivelse. Det er ikke jordens overflade, du skal bruge, men trykket med jordens overflade. Bemærk "tryk" er intetkøn: "et tryk og trykket".


Svar #8
15. februar 2016 af MissGeek87 (Slettet)

På Jorden

Total trykket på Jorden er 101.325kPa, dvs. hvis der er 80% N2 og 20% O2, så har vi, at: 

80% N2 af 101.325 kPa = 81.06 kPa 

20% O2 af 101.325 = 20.26 kPa

På Titans: 

Total tryk = 101.325 x 1.5 = 151.99 kPa 

95% N2 af 151.99 kPa = 144.4 kPa

5% CH4 af 151.99 kPa = 7.6 kPa

Er det korrekt? 


Svar #9
16. februar 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Skal jeg så regne "n" ud for hver og brug idealgasligningen på hver?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

#8: Ja det er korrekt.

#9: Kun for de tilfælde, der er spurgt om, men ellers Ja.


Svar #11
16. februar 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Men jeg bliver lidt i tvivl. Har jeg svaret helt på spg.a) eller er der mere til opgaven?

i b) går det vel ud på at finde antal mol af et nitrogen, korrekt?


Skriv et svar til: hmm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.