Matematik

Bestemmelse af tallene a og b.

17. februar 2016 af jcolelove - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Jeg har ikke helt forstået hvordan man udfører denne opgave og kunne rigtigt godt tænke mig noget hjælp til den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2016 af mathon

Du har sammenhængen mellem x og y:

                              y=b\cdot a^x
hvoraf
                              \frac{y_2}{y_1}= a^{x_2-x_1}

                              a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}
og
                              b=\frac{y_1}{a^{x_1}}
                


Svar #2
17. februar 2016 af jcolelove

Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2016 af mathon

hvorefter resten er indsættelse af dine DATA.


Skriv et svar til: Bestemmelse af tallene a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.