Fysik

Lydtryk

18. februar 2016 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor mange decibel svarer en 100-foldstigning i det absolutte tryk til:

dB=20*log(P/Pr), hvor Pr er et reference ludtryk på 20 uPa. 

Mit spørgsmål til ovenstående opgave : 

Hvad betyder 100 foldstigningen? Og hvordan regner jeg den ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon

100 foldstigningen = 100\cdot P_r


Svar #2
18. februar 2016 af Miebendixh (Slettet)

Så det jeg har er,

"dB"=20*log(P/0,0002 Pa*100)

Hvordan finder jeg P for at beregne "dB " ud ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2016 af mathon

             dB=20\cdot \log\left ( \frac{100P_r}{P_r} \right )=20\cdot \log\left (10^2 \right)=20\cdot 2=40


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

"Fold" betyder "gange". 


Skriv et svar til: Lydtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.