Fysik

Emission?

21. februar 2016 af Roxanna - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvad emission i forhold til spektroskopi i brund og grund er? Jeg har selv søgt her og der, men fatter nada 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2016 af mathon

Når et atom exiteres, føres en elektron op i et højere energiniveau. Når elektronen springer tilbage til sit oprindelige energiniveau, udsendes et energikvant. Dette kaldes emission.
 

                           E_{kvant}=\frac{h\cdot c}{\lambda }

                            \lambda=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{E_{kvant} }


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Generelt betyder emission at sende noget ud. Til sommer emiterer gymnasierne mange studenter.

I bipolære transistorer kalden den ene terminal for emiteren, fordi den emiterer ladningsbærere til basislaget.


Skriv et svar til: Emission?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.