Fysik

Gitterkonstant

22. februar 2016 af Pxxxlsa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg gitterkonstanten d uden at kende til antallet af linjer pr mm. på gitteret? Jeg har vinklen på 0'te orden, som er på 182,9o


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af peter lind

Jeg går ud fra at du også har bølgelængde. Brug gitterligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2016 af mathon

0. orden's vinkel er \theta _0=0^{\circ}.

Iøvrigt er 0\leq \theta _n\leq 90^{\circ}.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2016 af mathon

              d\cdot \sin\left ( \theta _n \right )=n\cdot \lambda

              d=\frac{n\cdot \lambda }{ \sin\left ( \theta _n \right )}


Skriv et svar til: Gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.